Adrian Ștef îi răspunde primarului Dorel Coica cu privire la postul de viceprimar vacant

Adrian Stef

În cadrul unui comunicat de presă remis azi, 16 iunie, redacției noastre, președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, răspunde declarațiilor făcute în cursul zilei de luni, 15 iunie, de către primarul Dorel Coica cu privire la alegerea noului viceprimar al municipiului, reședință de județ.

În continuare vă prezentăm textul integral al comunicatului de presă, așa cum a fost transmis pe adresa redacției noastre:

„Referitor la afirmațiile domnului primar Dorel Coica legate de alegerea viceprimarului municipiului Satu Mare, doresc să fac următoarele precizări:

Nu este adevărat că nu a știut de iminenta numire a doamnei Marcela Papici în funcția de manager al Spitalului Județean Satu Mare. Împreună cu președintele organizației județene PSD, domnul Mircea Govor, l-am informat în prealabil pe domnul Coica, pentru a-i aduce la cunoștință, cele ce urmau să se întâmple.

În calitate de președinte al organizației municipale PLR Satu Mare consider că pot avea un punct de vedere sau chiar o alternativă politică în ceea ce privește desemnarea unui nou viceprimar.

Demersul nostru, al meu, în calitate de președinte al filialei municipale PLR, precum și cel al domnului Mircea Govor, președintele organizației județene PSD, privind susținerea UDMR în vederea desemnării unui candidat la funcția de viceprimar, se înscrie în eforturile noastre comune de a oferi minorității maghiare din municipiul Satu Mare posibilitatea de a-și promova un reprezentant în conducerea muncipiului.

De altfel, și în cadrul Consiliului Județean există o structură de conducere similară care este funcțională.
Așa cum am declarat și în conferința de presă, urmează o perioadă importantă în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, astfel că va trebui să pregătim foarte bine proiectele pentru care avem deja, startul pregătit. Având în vedere experiența doamnei Papici, am considerat numirea ei în fruntea Spitalului Județean, drept o alegere cât se poate de potrivită.

Pe de altă parte, prin această opțiune, dorim să asigurăm o majoritate responsabilă în Consiliul Local Satu Mare.
Suntem dispuși să votăm noul viceprimar, chiar la ședința următoare a Consiliului Local.

În speranța că am reușit să restabilim în mod onest și corect datele acestei probleme, îmi manifest sprijinul total pentru un demers administrativ transparent, pus în serviciul cetățenilor, al informării lor exacte”.

Un Comentariu la "Adrian Ștef îi răspunde primarului Dorel Coica cu privire la postul de viceprimar vacant"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.