Vezi câștigătorii concursului „În lumea fructelor”

copii1

copii2

copii3

copii4

Programul de încurajare a consumului de fructe în școli se derulează sub egida Consiliului Județean în colaborare cu IȘJ Satu Mare. Președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef, este un susținător al acestui program. În cadrul programului s-a desfășurat un concurs intitulat „În lumea fructelor”, competiție a cărei câștigători au fost premiați azi, 12 iunie, în Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ.

Programul se derulează în aproape toate țările UE și a apărut ca replică la agresiva intrare pe piața de consum a produselor fast-food. Ideea de bază a programului este următoarea: „Dacă tot mâncăm hai să ne și hrănim”. În acest spirit, anul trecut la nivelul județului nostru proiectul s-a derulat în jurul temei „Hrană sănătoasă, minte sănătoasă, corp sănătos”, iar anul acesta tema aleasă a fost „În lumea fructelor”.

S-a ales mărul spre a fi oferit zilnic copiilor alături de lapte și corn. Calitățile acestui fruct se cunosc dintotdeauna. Bătrânii noștri spuneau că atunci când treci pe lângă un pom-măr să saluți „Bună ziua domnule doctor”.
Pe lângă calitățile general recunoscute s-au avut în vedere și avantajele practice. Este un fruct autohton, se păstrează ușor întreg anul și își păstrează calitățile întreg anul. Totuși, nimeni nu neagă calitățile și a celorlalte fructe, tocmai de aceea anul acesta am învățat jucându-ne „În lumea fructelor”.

În prima fază a proiectului s-au desfășurat la nivelul claselor activități specifice având următoarele teme: „Ghicește ce fruct sunt”, „Uite câte suntem – uite câte calități avem”, și la nivelul școliilor concursul de pictură/desen „Coș cu fructe”.

La final fiecare școală a trimis pentru faza județeană un desen sau o pictură cu tema respectivă.

Pentru alegerea lucrărilor câștigătoare s-a numit o comisie mixtă formată din reprezentanți ai CJ, IȘJ, APIA, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Agricolă.

Comisia a avut sarcina să aleagă opt lucrări din 167 primite.

În continuare vă prezentăm lista cu premianții acestui concurs:

Premiul I:

Școala Gimnazială Călinești-Oaș – Ioana Bianca Fanea (cls. A VIII-a);

Premiul II:

Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” Satu Mare – Diana Ciul (cls. A VI-a);

Premiul III:

Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Apa – Lucian Vasile Bonta (cls. A VIII-a);

Mențiuni:

Școala Primară din satul Lelei, comuna Hodod – Vanessa Vivien Deak (cls. A III-a);
Școala Gimnazială Ciumești – Sinka Jennifer;
Școala Gimnazială Culciu Mare – Ioana Călin (cls. A VII-a);
Liceul Teoretic Negrești-Oaș – Corina Barnișca (cls. a V-a);
Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Moftinu Mic – Kinga Crăciun (cls. a VI-a).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.