Două sătmărence în lotul României pentru Campionatul European de baschet feminin 2015

Claudia Pop si Andrea Olah

Țara noastră debutează vineri, 12 iunie, în cadrul Campionatului European de baschet feminin, Eurobasket Women 2015, împotriva Muntenegrului. Meciul se va juca la Timișoara, de la ora 20.30.

Din echipa alcătuită de antrenorul Florin Nini, fac parte și două sătmărence, foste jucătoare la CSM Satu Mare, Andrea Olah și Claudia Pop (Foto: primele două sportive din stânga fotografiei).

Pe parcursul sezonului trecut, Andrea Olah și-a părăsit echipa orașului natal, CSM Satu Mare și a mers la CSM Târgoviște. Olah a terminat întrecerea internă cu o medie de 12,8 puncte, cu 2,9 recuperări și 1,9 pase decisive.
Claudia Pop a reușit un parcurs excelent în Spania, la echipa Gernika Biskaia. În luna februarie al acestui an, sătmăreanca noastră a primit distincția de MVP al etapei, în urma celor 25 de puncte marcate în coșul Gran Canariei.

Eurobasket 2015 va fi difuzat în 148 de țări. Meciurile vor putea fi urmărite inclusiv pe DIGI Sport. Competiția se desfășoară în perioada 11-28 iunie.

Eurobasket Women 2015 este un eveniment care se desfășoară în șapte orașe din România (Oradea și Timișoara) și Ungaria. Este o competiție la categoria de vârstă rezervată seniorilor, primul astfel de eveniment organizat în România după 49 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.