Cosmin Rațiu și Adrian Albu îl critică dur pe primarul Dorel Coica

pnl

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 11 iunie, consilierii municipali Adrian Albu și Cosmin Rațiu au criticat activitatea primarului Dorel Coica. Cei doi consilieri sunt de părere că în cei trei ani de mandat al actualului edil, în municipiul Satu Mare nu s-a realizat nimic.

În luarea de cuvânt, Cosmin Rațiu s-a referit la programul electoral al primarului Dorel Coica subliniind că „în campania electorală din 2012, Dorel Coica a spus că dacă după 12 luni de la instalarea sa în funcție nu va realiza măcar 50% din promisiunile electorale își va da demisia. Doresc să subliniez cei trei ani ca pe un mandat mincinos, un mandat al promisiunilor deşarte pe care într-un scurt generic îl voi intitula: voi face sau aş vrea să fac. Din păcate în ultimii trei ani am avut o administraţie locală defectuoasă, o administraţie locală conflictuală, cu atacuri directe la persoană. S-a promis sală polivalentă, podul, centura. Eu vă reanunţ că nu va fi un pod, vor fi două poduri în mintea domnului Coica. Din păcate, acei două milioane de lei ajung doar pentru pixul şi hârtia de proiectare, şi pentru a reuşi să contracteze un proiectant. În 2012 la început de an, primarul şi echipa PSD au fost cei care s-au opus în şedinţă de consiliu local, aprobării prin hotărâre de Consiliu Local a studiului de fezabilitate pentru acest pod. Dânsul a fost unul dintre consilierii care s-au opus la realizarea studiului de fezabilitate. Normal ar fi fost ca domnul Coica să meargă să reevalueze proiectarea veche”, spune Rațiu.

De asemenea, consilierul PNL spune că Dorel Coica nu face decât să se laude cu realizările fostului primar Iuliu Ilyes.
Rațiu s-a referit și la „Zilelele Orașului Satu Mare” spunând că actualul primar „are o afinitate pentru aceste chefuri. Eu îi voi acorda personal o diplomă, în care scrie aşa: Se acordă domnului doctor DJ Dorel Coica pentru cele mai mari realizări în organizarea petrecerilor. Eu în trei ani pot să vin ca cetăţean să spun că sunt mândru că mi-a realizat petreceri pe banii tuturor. Asta este realizarea lui în trei ani de mandat. Restul sunt continuarea vechii administraţii”.

La rândul său, Adrian Albu a declarat că în 2012, la „întocmirea acestui program de Guvernare, că putem să-l numim astfel, l-am avertizat de atunci pe actualul primar că multe din aceste promisiuni nu se pot realiza și că promisiunile trebuie făcute cu bun simț și cu măsură”.

În altă ordine de idei, Albu s-a referit la probleme de politică națională, criticând Guvernul Ponta pentru „neîndeplinirea promisiunilor făcute țării”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.