Sătmărean arestat după ce a folosit salutul nazist într-un cartier evreiesc din Londra

amenda

Un sătmărean de 41 de ani care lucrează în Londra, Adrian Weissenbacher, a fost amendat penal cu 100 de lire sterline și a petrecut două nopți în arestul poliției londoneze după ce a folosit salutul nazist într-un cartier populat de evrei ultra-ortodocși.

Potrivit jurnaliștilor de la Radio France International, Adrian Weissenbacher a folosit salutul nazist și a început să strige „Heil Hitler !” în Stamford Hill, unde locuiește o numeroasă comunitate evreiască.

În data de 31 mai, aflat în stare de ebrietate acesta a fost luat la întrebări de către un voluntar al unei patrule Shomrim, o organizație a evreilor ortodocși care asigură ordinea și liniștea poublică în Stamford Hill. Ca răspuns la întrebările voluntarului, Adrian Weissenbacher a folosit salutul nazist cu mâna stângă și a strigat „Heil Hitler !”. Ulterior, sătmăreanul a fost arestat de polițiști și trimis în judecată, în stare de arest.

În fața instanței, în data de 1 iunie, avocatul lui Weissenbacher a spus că clientul său era sub influența băuturilor alcoolice și că nu își aducea aminte ce s-a întâmplat. De asemenea, în apărarea clientului său, avocatul a spus că Weissenbacher nu este rasist și nu are legături cu grupări neo-naziste.

Adrian Weissenbacher a fost amendat penal cu 100 de lire sterline, sumă considerate achitată după ce a stat două zile în arestul poliției.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.