„Grădina Romei prin porțile timpului”, la a III-a ediție

Gradina Romei

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, cu sprijinul Primăriei municipiului, reședință de județ, organizează în data de 12 iunie, a III-a ediție a evenimentului public „outdoor” pentru copiii preșcolari din municipiul Satu Mare cu tema „Grădina Romei prin porțile timpului”.

Scopul evenimentului este acela de a promova educația în mediu deschis, valorificarea oportunităților de învățare nonformală și informală. De asemenea, evenimentul va servi ca model de bună practică în domeniul activităților „outdoor” pentru 80 de învățătoare participante în cadrul cercului pedagogic al disciplinei.

Pentru acest eveniment, educatoarele din municipiul Satu Mare au pregătit ateliere la care vor participa între orele 10.00 și 13.00 aproximativ 1.000 de copii.

Prin ateliere precum „Cartea de științe a parcului”, „Casa țintașilor”, „Barcagiul din parc”, copiii se vor familiariza cu istoria parcului Grădina Romei. Prin „Poarta timpului prezent” participanții se vor îndrepta către ateliere cu jocuri: olimpiada „Laboratorul Minții”, competiții de role, concurs de triciclete etc.

Copiii care vor trece prin poarta viitorului își vor pune imaginația la încercare pentru a exprima prin machete și desene viziunea lor despre cum va fi parcul în viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.