50 de hectare de vegetație uscată și litieră distruse de flăcări

incendiu

Pompierii sătmăreni au intervenit în cursul zilei de luni, 13 aprilie, la cinci incendii de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Bixad, Negreşti-Oaş, Moişeni și Satu Mare (zona lacul Cubic) precum şi la focul de la groapa de gunoi, tot din Satu Mare.

În total, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ 34 hectare de păşune şi aproximativ 16 hectare de litieră forestieră, mărăciniş şi lăstăriş.

Pe această cale, pompierii reamintesc cetăţenilor că nerespectarea măsurilor la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Astfel, cei care efectuează lucrări de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată trebuie să aibă în vedere următoarele măsuri: izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate; executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt; parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate și supravegherea arderii până la finalizarea ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.