Daruri din suflet în prag de sărbătoare

cj1

cj3

Pentru a oferi un motiv de bucurie în preajma Sărbătorilor Pascale, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Adrian Ştef a vizitat mai multe familii nevoiaşe din judeţ.

Cazul Ecaterinei Bogdan, mama ce a făcut un apel umanitar către sătmăreni pentru a cere haine pentru cele şase fete pe care le creşte singură, a ajuns şi în atenţia oficialităţilor.

Faptul că în apelul ei către sătmăreni nu a cerut bani ci doar haine şi încălţăminte pentru cei mici l-a impresionat pe preşedintele CJ dar şi pe viceprimarul Marcela Papici. Aceştia i-au făcut femeii o vizită surpriză alături de consilierul preşedintelui Felician Pop, directorul de cabinet Claudiu Sulea şi directorul Centrului de Creaţie, Robert Laszlo.

Ecaterina are grijă de cele şase fete ca de ochii din cap şi munceşte cu ziua pentru a le oferi o masă zilnică. În schimb fetele excelează la învăţătură şi o fac mândră pe mama lor.

Surprinsă de faptul că oamenii importanţi ai judeţului i-au călcat pragul dar mai ales bucuroasă de darurile primite, femeia a mulţumit cu lacrimi în ochi tuturor celor care i-au întins o mână de ajutor în momentul în care nu mai avea nici o speranţă.

Adrian Ştef şi Marcela Papici au promis că vor avea în atenţie şi pe viitor cazul Ecaterinei Bogdan, pentru a se asigura că cele şase fete vor avea parte de condiţii decente şi de educaţia pe care o merită.
Familia Tipuş din Amaţi duce o luptă crâncenă cu viaţa în fiecare zi. Sărăcia în care trăiește dar şi problemele grave de sănătate ale unuia dintre copii nu i-a descurajat însă pe cei doi soţi care mai speră într-o minune.

Într-o căsuţă sărăcăcioasă din localitatea Amaţi, familia Tipuş îşi duce veacul cu speranţa că într-o zi cursul vieţii se va schimba în bine. Până de curând singura sursă de venit era reprezentată de ajutorul social însă acum bărbatul şi-a găsit un loc de muncă. Mama este casnică şi se împarte cu greu între treburile zilnice ale gospodăriei şi îngrijirea uneia dintre fete ce suferă de o dizabilitate severă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef , însoţit de consilierul său Felician Pop, directorul de cabinet Claudiu Sulea, directorul Centrului de Creaţie Robert Laszlo şi de preotul din localitatea Amaţi, Viorel Marc, a făcut o vizită acestei familii şi le-a oferit alimente pentru masa de Paşti.

Preotul din localitate susţine atât cât poate această familie şi îi consideră oameni harnici dar a căror soartă a fost potrivnică.
Adrian Ştef a promis că se va implica în acest caz pentru ca mama copiilor să primească ajutorul financiar cuvenit din partea statului și a mai afirmat că va încerca să îi mai ajute şi pe viitor.

Preşedintele CJ a împărţit un număr de 15 pachete famiilor din judeţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.