Jandarmii sunt alături de elevi în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”

jandarmi1

jandarmi2

jandarmi3

Joi, 9 aprilie, a fost rândul instituţiilor de învăţământ din Carei şi Tăşnad să primească vizita jandarmilor în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”.

Astfel, militari din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi, sub comanda locotenent colonelului Mircea Moise, comandantul Detaşamentului, au vizitat elevii Şcolii cu clasele I-VIII Tăşnad, pe cei ai Liceului Teoretic Tăşnad, dar şi pe cei din cadrul Liceului „Iuliu Maniu” din Carei.

Cu sprijinul cadrelor didactice ale instituţiilor de învăţămînt vizitate, jandarmii au reuşit să le prezinte elevilor o serie de aspecte legate de principalele misiuni ale Jandarmeriei Române, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.

Discuţiile au continuat apoi cu prezentarea specializărilor care pot fi studiate în instituţiile militare de învăţământ, numărul de locuri scoase la concurs, dar şi criteriile care trebuiesc îndeplinite pentru accederea în aceste instituţii.

Ultima parte a fiecărei întâlniri a fost alocată părţii practice, unde elevii au putut vedea în cadrul atelierelor pregătite elemente din dotarea jandarmilor: ţinute militare, echipamente de intervenţie şi protecţie, armament uşor, maşini de intervenţie etc.

La încheierea activităţilor, doritorii au avut ocazia de a face o scurtă patrulare cu autospeciala Jandarmeriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.