Eveniment cultural în memoria poetului Corneliu Balla

balla c

Sâmbătă, 11 aprilie, se împlinesc 85 ani de la nașterea lui Corneliu Balla, personalitate reprezentativă a culturii careiene.

Cu acest prilej, Direcția de Cultură și Centrul Cultural din localitate în colaborare cu Biblioteca Județeană Satu Mare, Biblioteca Municipală și Liceul Teoretic Carei organizează o masă rotundă și un recital de poezie din creația lui Corneliu Balla, în memoria scriitorului. De asemenea, vor fi depuse coroane la placa memorială amplasată pe blocul unde a locuit scriitorul, în cartierul Republicii din municipiul Carei.

Întrucât în această perioadă au loc Sărbătorile Pascale și elevii sunt în vacanță, evenimentul se va desfășura în data de 28 aprilie.

Corneliu Balla s-a născut la 11 aprilie 1930, la Olosig, județul Bihor. A fost cunoscut sub pseudonimul literar Gabriel Rațiu. Traducător de excepție, publicist şi poet, a debutat editorial cu volumul „Logosclipuri” (2001), la editura Dacia. A urmat volumul „Jugul cel bland”, în anul 2003, iar în 2008 i-a fost publicat post mortem volumul „Zarca”. A încetat din viață în 24 iunie 2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.