Tribunalul Satu Mare îl scapă de pușcărie pe fostul prodecan al FMF Oradea

Constantin Romanul

Tribunalul Satu Mare l-a condamnat luni, 6 aprilie, pe fostul prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie (FMF) Oradea, Constantin Romanul, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată. Acesta a fost reținut pe 26 iunie 2014, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încasa de la studenții mediciniști șpăgi între 50 și 200 de euro, acesta fiind „prețul” unei note de trecere la examen.

Inculpat în două dosare pentru luare de mită în formă continuată, Romanul a primit luni sentința Tribunalului Satu Mare, instanța condamnându-l la 2 ani de închisoare cu suspendare. Și asta după ce procurorii au dovedit că doctorul în științe medicale, a luat într-o singură zi, șpăgi de la 25 de studenți, ceea ce a și recunoscut ulterior.

Sentința Tribunalului Satu Mare nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Constantin Romanul a fost șeful Secției Oro-Maxilo-Facială, profesor universitar și prodecanul FMF Oradea. Acesta a fost ridicat în vara anului trecut de către oamenii legii direct din cabinetul său din cadrul Spitalului Clinic Județean Oradea și reținut pentru 24 de ore. Deși a fost prins în flagrant, instanțele de judecată au respins cererea de arestare preventivă formulată pe numele său de către procurori, Romanul fiind cercetat în arest la domiciliu.

Sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.