Polițiștii sătmăreni, angrenați în săptămâna „Școala altfel”

elevi1

elevi2

elevi3

Săptămâna „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a continuat pentru poliţiştii sătmăreni cu ample activităţi desfăşurate în şcoli şi licee.

Astfel, lecţiile de educaţie rutieră şi siguranţă personală pentru şcolari au fost găzduite, marţi 7 aprilie, de Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”, unde elevii clasei pregătitoare D pregătiţi de învăţătoarea Gabriela Tout, s-au dovedit foarte receptivi la mesajul reprezentantei Poliţiei, inspectorul principal de poliţie Felicia Hrihorişan.

Copiii au demonstrat că învaţă multe lucruri folositoare din poveşti, dar şi din comportamentele celor din jurul lor, părinţii fiind, cel mai adesea, modele de conduită.

În aceeaşi zi elevii Colegiului „Tehnic Unio-Traian Vuia” au participat la o dezbatere susţinută de poliţişti având ca temă infracţiunile comise de minori şi pedepsele pe care acestea le implică. Furturile, tâlhăriile, infracţiunile cu violenţă dar şi infracţiuni legate de droguri sunt fapte atribuite în mod frecvent minorilor, care nu realizează întotdeauna consecinţele şi gravitatea acestora, discursul poliţiştilor având rolul de a-i conştientiza în acest sens.

Întâlnirea la care au participat peste 60 de elevi şi nouă cadre didactice a fost coordonată din partea unităţii de învăţământ de directorul acesteia prof. Vlaicu Popescu şi de prof. Ramona Bandi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.