Jandarmii au susținut exerciții demonstrative la Liceul „Anghel Saligny” din Turț

jandarmi1

jandarmi2

Azi, 8 aprilie, între orele 09.00 și 12.00, luptătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare au prezentat exerciţii demonstrative elevilor de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Turţ în cadrul proiectului educaţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Jandarmii au debutat seria demonstrativelor cu exerciţii de autoapărare.

Demonstraţia de arte marţiale susţinută de plt. maj. Bogdan Suciu, multiplu campion al Ministeului Afacerilor Interne (MAI) la karate-kumite a fost foarte apreciată de liceeni, iar apoi jandarmii au prezentat elevilor modul în care acţionează în misiuni de asigurarea a ordinii publice.

După prezentarea exerciţiilor demonstrative, jandarmii i-au iniţiat pe tineri în mânuirea armelor air-soft şi tragerea la ţintă, organizând un mini poligon de tragere.

Cei mai merituoşi elevi ai liceului, au avut ocazia de a se plimba prin comună cu autospeciala Jandarmeriei.

Pentru a eficientiza expunerea, activitatea a fost organizată pe ateliere teoretice şi practice. Astfel au fost organizate ateliere de prezentare a materialelor din dotarea Jandarmeriei sătmărene, a trusei criminalistice şi a modului de amprentare, dar şi ateliere de prezentarea a unor aspecte teoretice legate de atribuţiile Jandarmeriei, dar şi asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.