60 de pomi fructiferi, plantați la „Căminul de Argint” din Viile Satu Mare

plantare1

plantare2

plantare3

plantare4

Acțiunea de închidere a campaniei de plantări organizate de către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare cu ocazia „Lunii Pădurii” a avut loc azi, 8 aprilie, începând cu ora 10.00, la Centrul rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice suferinde de Alzheimer „Căminul de Argint” din Viile Satu Mare.

La acțiune au participat 15 consilieri din cadrul APM și zece preșcolari de la Grădinița nr. 6 din Satu Mare, instituție de învățământ care a câștigat concursul de pictat ouă organizat la Complexul ecologic „Casa Verde” cu ocazia „Zilei Mondiale a Păsărilor”. La acțiune s-au alăturat și 33 de elevi din clasa pregătitoare de la Școala Generală „Grigore Moisil” din Satu Mare.

Acțiunea a început cu un moment artistic susținut de preșcolari de la Grădinița nr. 6, coordonat de către directorul Noemi Nuszer, după care preșcolarii au oferit câte un ou pictat și câte o felicitare de Paște pentru fiecare persoană vârstnică.

După momentul festiv angajații APM, împreună cu preșcolarii și elevii prezenți au plantat 60 de pomi fructiferi donați de către Daniel David din pepiniera proprie din Viile Satu Mare.

Scopul acestei acțiuni a fost de a oferi persoanelor vârstnice de la Casa de bătrâni „Căminul de Argint” un cadru ambiental plăcut și posibilitatea de a obține fructe proaspete din livada înființată în urma acestei inițiative.

Pentru sustenabilitatea acțiunilor de plantări, conducerile instituțiilor participante reprezentate de către directorul Elisabeta Bekessy din partea APM Satu Mare, Mariana Dragoș de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Mariana Șuteu din partea „Căminului de Argint” și nu în ultimul rând primarul comunei Viile Satu Mare, Szucs Szabolcs, și-au manifestat dorința de a ecologiza curtea Școlii Generale din localitate prin acțiuni similare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.