Lumina Sărbătorilor Pascale ajunge și în Penitenciar

Penitenciar

Penitenciarul Satu Mare organizează, în perioada sfintelor sărbători o gamă variată de activităţi destinate persoanelor condamnate. Se are în vedere oferirea de pachete cu alimente pentru acele persoane condamnate care nu sunt vizitate de familie şi care au rupt orice contact cu exteriorul.

Totodată, vor avea loc întâlniri între persoanele condamnate şi copiii acestora aflaţi în plasament, slujbe religioase susţinute atât de către preotul unităţii, cât şi de către reprezentanţi ai cultelor religioase. Persoanele custodiate vor putea lua lumină în Noaptea de Înviere, iar în ziua de Paşti vor beneficia de o masă de sărbătoare

Tot în această perioadă, 6-10 aprilie, în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”, elevi din liceele sătmărene vor face vizite în Penitenciarul Satu Mare pentru a sta de vorbă cu specialiştii din domeniul reintegrării sociale a persoanelor condamnate.

De asemenea, elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Negreşti-Oaş vor susţine un program artistic şi vor dărui pachete persoanelor condamnate necăutate de familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.