„Cupa Albastră” la fotbal

fotbal

Data de 2 aprilie a fost desemnată „Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” începând din anul 2007 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. În jurul acestei date, în toată lumea, organizațiile care susțin și promovează persoanele cu tulburări din spectrul autist, desfășoară acțiuni menite să conștientizeze populația asupra problematicii autismului, tulburarea respectivă atingând 1 din 68 de persoane conform celor mai recente studii ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Maladiilor din Atlanta (SUA).

Organizațiile din România se aliază campaniei internaționale de promovare în variate moduri. În acest an susținătorii acestei cauze din Satu Mare, au optat la o modalitate deosebită de a celebra „Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” prin desfășurarea unei competiții sportive de fotbal.
Turneul se va desfășura în data de 7 aprilie, de la ora 16.00 la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” din Satu Mare (B-dul Cloşca, 72/A).

La competiție vor participa echipele: Consiliului Județean; Primăriei Satu Mare; Inspectoratului Școlar Județean; Inspectoratului Județean de Poliție; presei; Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”; Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Sociale; Ferometal; „Studenții” și echipa „Steaua”.

Premiul cel mare constă într-un tricou cu autograful fotbalistului Florin Gardoș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.