Careianul Paul Musta, locul II la Concursul de Design Seismic din Boston

Echipa

Echipa1

Paul Musta

Paul Musta1

Premiul

Echipa de studenți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, din care face parte și careianul Paul Musta, a câștigat locul II la Concursul de Design Seismic 2015, competiție organizată în perioada 31 martie-3 aprilie la Boston (SUA). Concursul s-a desfășurat în cadrul congresului „Earthquake Engineering Research Institute”, eveniment la care au participat cei mai renumiți arhitecți de pe mapamond și au concurat echipele celor mai puternice universități de profil din lume.

Recunoaștere internațională pentru careianul Paul Musta și echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca în cadrul concursului de Design Seismic organizat la Boston. Macheta turnului construit din lemn de balsa, care rezistă la cutremure extrem de puternice (chiar și de 10 grade pe scara Richter), a convins juriul alcătuit din cei mai buni arhitecți ai lumii. Ca urmare, munca echipei clujene a fost răsplătită cu locul II, ceea ce atrage după sine o nouă recunoaștere internațională pentru învățământul românesc și implicit, pentru România.

Clădirea-machetă are 29 de etaje și a concurat cu alte turnuri, proiectate în laboratoarele unor universități de prestigiu din lume.

Din echipa Universității Tehnice Cluj-Napoca fac parte: Paul Musta, Sarkozi Norbert, Mircea Terec, Andrei Chiș, Alexandru Țigănescu, Mia Carpea, Iulia Fatan, Diana Coman și Alexandru Greceniuc. Echipa este coordonată de Ovidiu Prodan, Bianca Pârv și Szentesi Szende.

Paul Musta are 23 de ani și este student la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.