S-a lansat campania „Îmi construiesc viitorul !”

campania

Elevii din clasele terminale (și nu numai) vor fi ajutați să-și aleagă cariera printr-o serie de activități programate în cadrul Campaniei de orientare vocațională „Îmi construiesc viitorul !”. Conferința de lansare a campaniei a avut loc azi, 3 aprilie, în Sala multimedia al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare.

Consiliul Județean (CJ), împreună cu IȘJ și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) având ca parteneri: Instituția Prefectului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), respectiv agenți economici, va desfășura în perioada 3 aprilie-29 mai, mai multe activități care să vină în sprijinul elevilor care se află în fața alegerii unei cariere.

La conferința de lansare au participat președintele CJ, Adrian Ștef, inspectorul general al IȘJ, Claudiu Mondici, directorul adjunct al AJOFM, Marcel Marușca, directorul CJRAE, Sînziana Cristea, iar din partea IPJ și al Instituției Prefectului au participat, Simona Săndulescu, respectiv Cristian Marița.

În luarea de cuvânt Adrian Ștef a subliniat importanța acestui demers spunând că „dacă reușim să-i identificăm tânărului orientarea profesională care i se potrivește, la sfârșitul acestei campanii vom putea spune că ne-am atins țelul. CJ a achiziționat în acest sens un soft special prin care se poate identifica direcția în care să se orienteze tinerii”.

În cadrul Campaniei de orientare vocațională „Îmi construiesc viitorul !” se vor desfășura o serie de activități centrate pe elevi dar și pe părinții acestora, dintre care amintim: „Săptămâna meseriilor” (6-10 aprilie, în cadrul căreia se va promova învățământul profesional și tehnic); „Ziua porților deschise în licee”; „Caravana meseriilor” (21-22 aprilie), în cadrul căreia agenții economici își vor prezenta paleta de meserii (sunt vizați elevii claselor a VIII-a dar și părinții acestora); consilieri colective pentru elevii claselor a VIII-a, cu accent pe informarea privind învățământul profesional cu durata de 3 ani; „Târgul Educației”; distribuirea de broșuri, etc.

Campania se desfășoară în perioada 3 aprilie-29 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.