Figurine de Paști în centrul municipiului Carei (Foto)

figurine1

Figurine2

Figurine4

Figurine5

Figurine7

Figurine9

Figurine11

Începând de azi, 3 aprilie, în centrul municipiului Carei, în zona pietonală de lângă magazinul „Oțelul”, poate fi admirată o inedită expoziție de figurine de Paști. Exponatele reprezintă motive legate de Sărbătorile Pascale, în formă de stand de fotografiere pentru copii, precum iepurașii, ouăle înroșite sau mielul de Paști.

Figurinele a fost montate în jurul orei 14.00, în prezența cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” din Carei, a reprezentanților Direcției de Cultură și a realizatorilor.

Exponatele sunt realizate din placaj de 8 mm, decupate, vopsite și prelucrate în atelierul de tâmplărie al Liceului Tehnologic „Simion Bărnuțiu”.

Echipa care a realizat figurinele de Paști este formată din elevi tâmplari ai clasei a X-a D, secția maghiară de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”: Gnandt Bettina, Alexandra Opre, Szilagyi Melinda, Farkas Patrik, Raul Farcaș, Recsei Lehel, Tilger Melinda, Kormos Barbara, Botz Edina, Konczanyi Bettina, Betuker Bernadette, Torda Kitti și Donutz Bernadette, coordonați și instruiți de maistrul Sanislai Zoltan. La faza de proiectare o contribuție extrem de importantă a avut și Fejszes Laszlo, reprezentant al Centrului Cultural Carei.

Expoziția „Figurine de Paști” poate fi admirată până miercuri, 15 aprilie. Trecătorii pot să-și facă poze cu simpaticele figurine și să le trimită persoanelor dragi, ca urare de sărbători.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.