Elevi din Turcia, în vizită la Liceul Teoretic German

elevi1

elevi2

elevi3

SONY DSC

În perioada 22 martie-2 aprilie, la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” a avut loc întâlnirea din cadrul proiectului „Let’s watch the birds”. Cu această ocazie un grup de 24 de elevi împreună cu opt profesori de la şcoala parteneră „Esra Karakaya Anadolu Lisesi” din Didim, Turcia, s-a aflat în vizită la Satu Mare.

Elevii au fost cazaţi la familiile colegilor lor din Satu Mare, colegi care acum un an au fost la rândul lor în Didim, cu ocazia primei întâlniri de proiect. Pentru întâlnirea din acest an, elevii au pregătit: prezentările despre protecţia mediului înconjurător, semnificaţia simbolului „pasăre” în literaturile naţionale, instrumente muzicale care imită vocea păsărilor, jocuri educative, au scris şi învăţat să înterpreteze o piesă de teatru despre păsări, au înregistrat cuvinte în limba română, germană, engleză, turcă pentru audio dicţionarul proiectului.

Una din activităţile proiectului a avut ca scop prezentarea oraşului Satu Mare, respectiv obiectivele istorice, culturale ale acestuia. Oaspeţii au rămas plăcut surprinşi de multiculturalismul şi multilingvismul specific regiunii noastre prezentate în cadrul spectacolului organizat cu ocazia zilei tradiţionale, dar şi de mâncărurile specifice preparate de părinţi.

Alte obiective vizitate au fost Muzeul în aer liber din Negreşti-Oaș, atelierul de olărit, Castelul din Carei, Salina din Turda dar şi lacurile de la Călineşti-Oaș, respectiv Moftin unde au fost observate păsările care trăiesc în aceste regiuni. Atât elevii cât şi profesorii au participat la orele de curs la diferite discipline făcând astfel cunoştinţă cu sistemul de învăţământ din România.

De asemenea, întreaga echipă de proiect a participat în 28 martie la „Ziua păsărilor”, organizată de Asociaţia Ornitologică, în Grădina Romei.

La final, elevii turci au susţinut un examen de limba română obţinând un certificat de nivel A1.
Din echipa de proiect a Liceului German au făcut parte elevii claselor a X-a şi a XI-a coordonaţi de profesorii Maria Reiz, Elek Robert, Iolanda Gyongyosi, Virginia Pişcoran, Maria Nemeth, Kassai Boglarka, Kuki Zsolt și Maria Graur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.