Sătmăreanul Turos Lorand candidează la vicepreședinția CNA

Turos-Lorand1

Sătmăreanul Turos Lorand candidează pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Contracandidatul lui Turos este Răsvan Popescu. Alegerea vicepreședintelui CNA va avea loc joi, 2 aprilie, într-o ședință cu ușile închise.

Funcția de vicepreședinte al CNA este vacantă din septembrie 2014, după ce un alt sătmărean, fostul deputat Viorel Buda, și-a dat demisia, invocând motive personale.

În luna octombrie 2014, Turos şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA, însă ulterior, în şedinţa din 19 martie 2015 a anunțat că îşi retrage intenția, fiind nemulţumit că în acea şedinţă membrul CNA Radu Călin Cristea a propus organizarea alegerilor pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA.

Lorand Turos a spus atunci că nu este corect ca vicepreşedintele CNA să fie ales într-o şedinţă în care nu erau prezenţi toţi membrii Consiliului. De la respectiva ședință lipseau: președintele Laura Georgescu, Viorel Buda (concediu), iar unul dintre membrii, Radu Herjeu, nu avea la momentul respectiv drept de vot.

Turos Lorand și-a început activitatea de membru al CNA în 2012, după ce a fost numit de Parlamentul României, la propunerea Senatului (fiind susținut de UDMR), pentru perioada 2012-2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.