Frații Gal și-au dat întâlnire la ÎCCJ

Florin Gal

După ce Curtea de Apel Oradea (CAO) i-a condamnat la pușcărie, Florin și Călin Gal au atacat cu apel decizia instanței orădene astfel că dosarul de corupție în care cei doi frați sunt inculpați a ajuns pe masa Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României. Ziua în care cei doi inculpați sunt așteptați de judecătorii ÎCCJ este joi, 2 aprilie.

Frații Gal au fost trimişi în judecată în data de 13 martie 2013, pentru efectuarea unor operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia pe care o deţineau şi conflict de interese.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009-2011, Florin şi Călin Gal, în timp ce au îndeplinit pe rând funcţia de director în cadrul DJST Satu Mare au desfăşurat acte de comerţ în numele SC Bosic Empire Company SRL Carei, societate comercială pe care o administrau.

De asemenea, în perioada mai-octombrie 2009, Florin Gal a aprobat închirierea Hotelului „Sport” din Satu Mare, imobil aflat în proprietatea instituției pe care o conducea, către firma SC Bosic Empire Company SRL Carei.

Vă reamintim că Florin Gal a fost condamnat de CAO la 2 ani și 6 luni de pușcărie iar fratele acestuia, Călin, la 2 ani de privare de libertate.

Totodată, Călin Gal a fost obligat de instanță la plata unei despăgubiri civile în favoarea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret-DJST Satu Mare, în valoare de 76.123 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.