Este oficial. Rudolf Fatyol a fost colaborator al Securității

Rudolf-Fatyol

Directorul Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, violonistul Rudolf Fatyol, a fost declarat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României, colaborator al Securității. Sentința ÎCCJ este irevocabilă.

Prin decizia nr. 1.483 dată marți, 31 martie, ÎCCJ admite recursul formulat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) și spune că Fatyol a fost colaborator al acelei instituții.

„Decizia nr. 1483/31.03.2015. Admite recursul declarat de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii împotriva sentinţei nr. 407 din 7 februarie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Modifică sentinţa recurată, în sensul că admite acţiunea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Constată existenţa calitatăţii de colaborator al Securităţii în ceea ce îl priveşte pe pârâtul Fatyol Rudolf Ștefan, fiul lui Rudolf Elmer şi Elisabeta, născut la data de 02.05.1957 în Carei, jud. Satu Mare, domiciliat în mun. Satu Mare, b-dul. Traian, nr. 7, bloc 1, ap. 3, jud. Satu Mare. Irevocabilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 31 martie 2015”, se arată în soluția data de ÎCCJ a României.

Rudolf Fatyol a fost declarat colaborator al Securității în 2011, dar acesta a atacat în instanță hotărârea.

Violonistul Rudolf Fatyol s-a născut în Carei în anul 1957, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și este doctor în artă, interpretare muzicală. În prezent, directorul filarmonicii este conferențiar în cadrul Conservatorului de Muzică din Debrecen (Ungaria).

Fatyol este directorul instituției de cultură din Satu Mare din octombrie 1990, iar din anul 2000 ocupă funcția de director general al Filarmonicii „Dinu Lipatti”.

Din 2004 este cetățean de onoare al municipiului Satu Mare, iar din 2011 al municipiului Carei. Totodată, în 2011, lui Fatyol i-a fost conferită, prin decret prezidențial „Meritul Cultural în Grad de Cavaler”.

Un Comentariu la "Este oficial. Rudolf Fatyol a fost colaborator al Securității"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.