Târgul Regional „Un pas spre carieră”, la prima ediție (Galerie foto)

firme1

firme2

firme3

firme5

firme6

firme7

firme8

firme9

firme10

firme11

firme14

firme15

firme16

firme17

firme18

firme19

30 de firme de execițiu din șase județe ale țării participă în perioada 30-31 martie la prima ediție a Târgului Regional „Un pas spre carieră”, acțiune destinată elevilor-întreprinzători. Evenimentul este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare.

Firme de exercițiu din județele Bihor, Cluj, Timiș, Sălaj, Maramureș și Satu Mare, înființate de către elevi, participă în aceste zile la primul Târg Regional „Un pas spre carieră”, eveniment organizat de Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” în parteneriat cu Primăria Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean, AJOFM și Kaufland Satu Mare.

În cadrul târgului, elevii-întreprinzători își prezintă afacerea, derulează tranzacții iar un juriu va evalua, după criterii bine stabilite, fiecare firmă de exercițiu prezentă în cadrul târgului.
Firmele concurează la următoarele secțiuni: „Cel mai bun stand”, „Cel mai bun catalog”, „Cea mai bună prezentare PPT a firmei”, „Cel mai bun negociator”, „Cel mai bun spot publicitar”, „Cele mai bune materiale promoţionale”, „Cele mai multe tranzacţii”, „Cea mai bună pagină web”, „Cea mai reprezentativă mascotă” și „Cea mai bună firmă participantă”.

Directorul Colegiului Economic „Gheorghe Dragoș”, respectiv coordonatoarea târgului, Maria Măgurean, ne-a declarat că „scopul acestui eveniment este de a familiariza elevii cu mediul de afaceri, amenajarea unui stand dar și promovarea materialelor publicitare. Firmele de exercițiu sunt înregistrate la Centrala Firmelor de Exercițiu ROCT din Timișoara. Noi acolo avem sediul central. O firmă de exercițiu parcurge aceleași etape, de la înregistrare la funcționare, ca orice altă societate comercială, doar că în cazul nostru toate tranzacțiile se fac în mediul virtual”.

Elevii-întreprinzători își demonstrează din plin creativitatea, încercând să atragă clienții prin standuri frumos amenajate și cu idei de afaceri cât se poate de bine gândite. Astfel, în cadrul târgului sunt prezente firme cu produse de patiserie, organizatoare de evenimente, cosmetice, hand-made, producătoare de sucuri naturale, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.