Satu Mare: Crește numărul beneficiarilor de servicii sociale

spas1

spas2

„Încotro mergem dacă am ajuns să cheltuim 3 milioane de euro pe un municipiu pentru servicii sociale? Este îngrijorător faptul că numărul de persoane care au nevoie de asistență socială crește iar pentru asta suntem responsabili noi toți, unii în mai mare măsură, alții în mai mică măsură”, a declarat viceprimarul Marcela Papici în cadrul ședinței de bilanț pe 2014 al Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare.

Alături de conducerea SPAS, la ședința de bilanț au mai participat primarul Dorel Coica, viceprimarii Radu Roca și Marcela Papici, respectiv reprezentanții unor ONG-uri din municipiul, reședință de județ. Bilanțul a fost prezentat de către directorul executiv al SPAS, Doina Văsuț.

Viceprimarul Sătmarului, Marcela Papici s-a declarat îngrijorată de raportul prezentat de SPAS Satu Mare, făcând referire, în special, la sumele cheltuie pe asistența socială de la nivelul orașului. Potrivit acesteia, 3 milioane de euro este o sumă mare. Papici spune că de această situație „suntem responsabili noi toți, unii în mai mare măsură, alții în mai mică măsură”.

În luarea de cuvânt, primarul Dorel Coica a declarat că bugetul este mare „dar trebuie să susținem în continuare asistența socială”. Edilul a mai spus că de anul viitor va implementa proiectul cartierului social și că pentru Adăpostul de noapte se va găsi o altă locație.

„Dorim să mutăm acel centru de noapte într-o altă locație făcută de la început, cu circuite, cu posibilități de cazare. Trebuie să găsim variante optime pentru ca să nu mai avem acei oameni ai străzii pe sub poduri și peste tot”, a declarat edilul.

Dintre obiectivele pe 2015, Doina Văsuț a amintit: dezvoltarea echipei mobile pentru furnizarea de servicii în stradă; dezvoltarea de parteneriate cu alte ONG-uri pentru acordarea de servicii sociale dar și implementarea proiectului „Centrul de servicii integrate pentru victimele violenței domestice”.

Un Comentariu la "Satu Mare: Crește numărul beneficiarilor de servicii sociale"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.