Elevi din Turcia, în vizită la Satu Mare

apm

În cadrul parteneriatului școlar bilateral finanțat de Uniunea Europeană „Let` s watch the birds” încheiat între Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” și Școala din Didim Turcia, vineri, 27, respectiv sâmbătă, 28 martie, la Complexul de educație ecologică „Casa Verde” din Grădina Romei au avut loc mai multe activități.

Astfel, în cadrul întâlnirii de vineri, reprezentanții APM Satu Mare au prezentat istoricul complexului de educație ecologică, fazele prin care acesta a trecut de la ideea de proiect până la finalizarea efectivă și câteva dintre activitățile care s-au desfășurat în acest complex după inaugurare.

Tot în cadrul acestui seminar Izabella Stier de la APM Satu Mare a prezentat lucrarea „Calitatea aerului în județul Satu Mare și sistemul de monitorizare a acestuia prin stațiile automate existente”. Elevii și cadrele didactice prezente au fost foarte interesate de lucrările prezentate și au adresat întrebări suplimentare la punctele care le-au considerat de interes pentru ei. La sfârșitul seminarului participanții au fost încântați de cele văzute și și-au exprimat impresiile în cartea de onoare a complexului.

Sâmbătă, tot la Complexul de educație ecologică „Casa Verde” elevii din Turcia au participat la sărbătorirea „Zilei Păsărilor” împreună cu reprezentanții Societății Ornitologice Române, sucursala Satu Mare. Participanții au putut admira expoziția de fotografii pregătită de ornitologii sămăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.