Consilierii UDMR îi răspund primarului Dorel Coica

UDMR

Prin intermediul unui comunicat de presă remis pe adresa redacției noastre, grupul de consilieri municipali UDMR răspunde criticilor adresate acestora de către primarul Dorel Coica, în cadrul conferinței de presă organizate duminică, 29 martie.

În cadrul întâlnirii cu presa, primarul Dorel Coica a criticat consilierii UDMR pentru că aceștia s-au abținut de la votarea proiectului de hotărâre cu privire la strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare pe perioada 2015-2025. Vă reamintim că în urma votului din cadrul ședinței ordinare de joi, 26 martie, proiectul de hotărâre privind strategia de dezvoltare a municipiului, reședință de județ a fost respins de consilieri.

În continuare vă prezentă integral conținutul comunicatului de presă remis pe adresa redacției noastre:

„Citind în presă declaraţiile primarului Coica, avem impresia că ele sunt file din povestea baronului Münchausen, nicidecum demne de declaraţiile unui primar de reședință de județ din Ardeal, cum este și municipiul Satu Mare. Atacurile personale, devenite deja tradiţionale după revenirea domnului Coica din excursiile exotice din străinătate, au doar rolul de a distrage atenţia cetăţenilor de la problemele reale ale Sătmarului. Pe această cale dorim să răspundem la temele de interes public:

Ne întrebaţi domnule Primar dacă municipiul avea strategie până acum: chiar şi Dumneavoastră aţi votat în calitate de consilier local în 26.03.2010, planul integrat de dezvoltare urbană (PIDU) care conţinea proiecte şi soluţii concrete de dezvoltare pentru municipiu. Este vorba de acele investiţii pe care chiar Dumneavoastră le inauguraţi din 2012 încoace şi se pare că doar cu astea vom rămâne şi până în 2016: proiecte de infrastructură conţinând peste 15 străzi în zona Solidarităţii şi zona Botizului, Centrul Tehnologic, reabilitarea clădirii Teatrului de Nord şi a Casei Meşteşugarilor, proiecte ISPA de zeci de milioane de euro, iar pentru a clarifica cine ce a dezvoltat, precizăm: atât pistele de biciclete existente cât şi sistemul de supraveghere stradală se datorează administraţiei anterioare, condusă de UDMR.

Referitor la declaraţiile politice ale primarului: nu este atribuţia lui să catalogheze public pe consilieri folosind funcţia deţinută sau să se amestece în treburile interne ale unei formaţii politice, cum nici noi nu comentăm public jocurile subterane al vreunui partid sau scandalul cu înregistrarea audio ce a adus prejudicii de imagine oraşului nostru în mass-media naţională.

Nu dorim să comentăm declaraţiile rostite la conferinţa de presă, deoarece nu putem cobori la acest nivel suburban. Însă dacă nu aveţi timp să ne ascultaţi în direct domnule Primar, vă adresăm câteva întrebări la care aşteptăm răspunsuri concrete în scris, nu declarații de presă:

– Vă rugăm să ne prezentaţi public, la următoarea şedinţă a Consiliului Local toate proiectele finalizate şi aprobate de către Consiliu, cum ar fi: Sala Polivalentă, bazinul de înot, al treilea pod peste Someş sau orice alt proiect pe care, – redând exact formularea domnului Coica – „l-aţi băgat la finanţare” la diferite ministere;

– Solicităm să ne prezentaţi public măsurile luate după sesizarea Curţii de Conturi privind prejudiciul de circa 1.5 milioane de euro în urma verificării lucrărilor pe drumul Sătmărel, precum şi suma totală cheltuită pentru acest tronson intre anii 2013-2015;

– Solicităm prezentarea proiectelor şi autorizaţiilor de construcţie pentru lucrările efectuate şi cele planificate privind amenajarea parcărilor publice, vă rog să precizaţi dacă aţi omis sau dacă aţi încălcat intenţionat prevederile Regulamentului de Urbanism Local?

– Pe baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii publice, solicităm să prezentaţi public componenţa delegaţiei la vizita „oficială” efectuată în Republica Populară Chineză şi cheltuielile publice aferente, împreună cu rezultatele acestei vizite „strategice”.

În incheiere vă supunem atenţiei Dumneavoastră domnule Primar, lecturarea Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali, Art.49: „Aleşii locali sunt obligaţi să dea dovadă de cinste şi corectitudine …”.

Cu respect pentru sătmăreni,
grupul de consilieri
UDMR Satu Mare”.

Un Comentariu la "Consilierii UDMR îi răspund primarului Dorel Coica"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.