UDMR Satu Mare a sărbătorit un sfert de veac de existență

UDMR1

UDMR2

UDMR5

UDMR6

UDMR7

Organizația Județeană a UDMR Satu Mare a sărbătorit azi, 28 martie, 25 de ani de la înființare. Alături de liderii locali ai UDMR, la evenimentul organizat în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor a participat și președintele formațiunii de la nivel național, Kelemen Hunor.

De la nivel local au fost prezenți președinții Organizațiilor Județene și Municipale a UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, respectiv deputatul Kereskenyi Gabor, fostul primar al municipiului, reședință de județ, Iuliu Ilyes, deputatul Erdei D. Istvan, aleși locali și președinți de filiale ai localităților din județ.

În deschiderea evenimentului, la propunerea senatorului Pataki Csaba, cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria celor care au contribuit la înființarea Organizației Județene a UDMR Satu Mae, iar azi nu mai sunt în viață.

În luarea de cuvânt, senatorul sătmărean a declarat că „UDMR este una dintre cele mai vechi organizații din Europa Centrală și de Est. De 25 de ani nu ne-am schimbat principiile și nici programul. Am reușit să rezistăm un sfert de veac deoarece nu ne-am ocupat doar de problemele comunității maghiare ci și de problemele generale a comunității în care trăim”.

„Trebuie să găsim acei candidați pentru alegerile locale din 2016 care vor fi acceptați de comunitatea maghiară și este important ca să avem din nou primar în municipiul reședință de județ și pe cât posibil un președinte în fruntea Consiliului Județean”, a declarat Hunor.

Iuliu Ilyes s-a referit la acele zile din decembrie 1989 când s-au pus bazele UDMR Satu Mare, la greutățile întâmpinate de-a lungul anilor dar și la forța care, în opinia sa „stă în unitatea comunității maghiare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.