Grupul Continental va angaja mii de noi ingineri în următorii doi ani

Continental

Germanii de la Grupul Continental, care dețin o fabrică și în Carei au anunțat că vor crea peste 1.000 de noi locuri de muncă în acest an (2015) şi între 2.500 şi 3.000 în următorii doi-trei ani. Conducerea Continental dorește să se axeze în principal, pe consolidarea echipei de ingineri cu înaltă calificare.

Continental are centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei. Potrivit conducerii grupului german, din cei 15.000 de angajaţi, aproximativ 8.000 lucrează în fabricile şi în centrul de inginerie din Timişoara, circa 3.000 în fabrica şi centrul de inginerie din Sibiu, peste 2.000 în Carei şi alţi peste 2.000 în Iaşi, Nădab şi Braşov.

În aceeași ordine de idei, directorul naţional de resurse umane, Anica Stoica a subliniat importanţa sistemului de învăţământ pe care Continental l-a iniţiat împreună cu alte companii germane în România. Spre exemplu, şcoala profesională în sistem dual, axată pe studierea teoretică la şcoală a unei meserii şi pe practica din companii, este susţinută în locaţiile din: Timişoara, Braşov, Carei şi Sibiu.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia pentru anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat anul trecut (2014) o cifră de afaceri de aproximativ 34,5 miliarde de euro şi are în prezent circa 200.000 de angajaţi în 53 de ţări.

Până la sfârşitul anului trecut, Continental a investit aproximativ 1 miliard de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în țara noastră.

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Grupul german avea la finalul anului 2014 aproximativ 15.000 de angajaţi şi îşi va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în acest an în România.

Un Comentariu la "Grupul Continental va angaja mii de noi ingineri în următorii doi ani"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.