„Ziua Francofoniei”, marcată la Colegiul Național „Mihai Eminescu”

elevi

La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare, „Ziua Francofoniei” a fost sărbătorită cu un spectacol organizat de Consiliul Elevilor, coordonat de profesoara de limba franceză, Molnar Mariana. Activitatea a avut loc de la ora 12.00, în Sala de festiva „Vasile Lucaciu” a liceului.

Tema „HAIKUnoi#”, propusă de Institutul Francez din Cluj, a fost materializată printr-o invitaţie la un periplu imaginar prin mai multe ţări francofone din lumea întreaga.

Printre participanţi s-au numărat, alături de elevii şi profesorii din liceu, şi un voluntar de la Asociaţia „Act4U”, vorbitor de limba franceză.

Elevii Mihai Puskas şi Alexandra Radu au prezentat câteva informaţii legate de aniversarea a 45 de ani de Francofonie instituţională şi 20 de ani de când România a aderat la Francofonia instituţională.

Elevi din diverse clase au prezentat în versuri haiku, mai multe ţări francofone, pe care, spectatorii trebuiau să le ghicească.
Cei care au răspuns corect, au primit ca recompensă un pliant cu harta Franţei.

Momentele artistice au fost punctate de dansatorii Oana Iagher, din clasa a X-a D şi Laurenţiu Ocian, din clasa a X-a B.
Hermina Hotca, elevă în clasa a IX-a F, a cântat melodia „Champs Elysees”.

Acţiunea s-a încheiat cu imnul Francofoniei, fredonat de toţi cei din sală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.