Careianul Paul Musta prezintă la Boston, macheta turnului rezistent la cutremure

paul-musta

turnul

Un grup de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au creat macheta unui turn din lemn de balsa care rezistă la seisme devastatoare. Din echipa viitorilor ingineri și arhitecți care au dus la bun sfârșit acest proiect face parte și Paul Musta, originar din Carei.

Tinerii își vor duce macheta la Boston (SUA) unde construcția lor va concura într-o competiție internațională cu alte turnuri, proiectate în laboratoarele unor universități de renume de pe mapamond. Potrivit studenților, clădirea-machetă de 29 de etaje ar fi capabilă să reziste la un cutremur de 10 grade pe scara Richter.

Ediția din acest an a „Undergarduate Seismic Design Competition” organizată de „Student Leadership Council” se desfășoara în Boston, în timpul congresului „Earthquake Engineering Research Institute”.
Concursul va avea loc în perioada 31 martie-3 aprilie, iar echipa țării noastre este alcătuită din următorii studenți: Sarkozi Norbert, Mircea Terec, Andrei Chiș, Paul Musta (Carei, Satu Mare), Alexandru Țigănescu, Mia Carpea, Iulia Fatan, Diana Coman, Alexandru Greceniuc, coordonați de Ovidiu Prodan, Bianca Pârv, Szentesi Szende.

Paul Musta are 23 de ani și este student la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Sursa foto turn: www.actualdecluj.ro

Un Comentariu la "Careianul Paul Musta prezintă la Boston, macheta turnului rezistent la cutremure"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.