Prefectul interesat de problemele producătorilor de lapte din județ

prefect

La iniţiativa prefectului dr. Eugeniu Avram, azi, 19 martie, a avut loc o şedinţă de lucru pe tema posibilităţilor de preluare şi valorificare a laptelui. La această întrunire au participat toţi reprezentanţii institutiilor publice deconcentrate din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Şedinţa a fost convocată pentru a identifica problemele cu care se confruntă atât procesatorii cât şi producătorii de lapte din judeţ. În opinia reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate cu atribuţii în domeniu, cei mai afectaţi sunt micii fermieri, care întâmpină probleme in valorificarea laptelui, lipsa centrelor de colectare a laptelui din majoritatea unitaţilor administrativ-teritorial din judeţ fiind cea mai mare problemă.

Totodată, în cadrul întâlnirii, directorii şi specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) şi Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), au prezentat demersurile întreprinse în domeniu.

În finalul şedinţei s-a stabilit că este necesară organizarea unei noi întâlniri, la care să participe procesatorii de lapte din judeţ dar şi reprezentanţi din rândul micilor fermieri, pentru a se identifica soluţii concrete în vederea rezolvării problemelor discutate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.