„Caravana Antidrog” continuă în liceele sătmărene

antidrog

Din dorinţa de a avea elevi mai bine informaţi şi mai pregătiţi să facă faţă tentaţiilor legate de consumul de droguri, poliţişti, specialişti în prevenirea antidrog, dar şi specialişti în educaţie susţin numeroase activităţi în această perioadă adresate elevilor şi cadrelor didactice.

Astfel, miercuri, 18 martie, o echipă formată din reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, ai Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, ai Centrului Judeţean de Resurse şi asistenţă Educaţională şi ai Inspectoratului Şcolar, a ajuns la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din comuna Turţ.

Peste 240 de elevi au participat la cele șase întâlniri organizate şi susţinute de specialiştii în prevenirea antidrog şi peste 20 de cadre didactice au fost prezente la o întâlnire dedicată abordării optime a acestei probleme. Elevii au aflat cum acţionează diferite droguri asupra organismului uman, dar şi care sunt strategiile de marketing folosite de dealeri pentru a vinde o marfă pe care, cu toţii o ştim periculoasă.

Miturile legate de consumul de alcool şi droguri au fost, de asemenea, surmontate de specialiştii prezenţi, care au dorit să le arate tinerilor adevăratele efecte imediate dar şi consecinţele potenţiale în viitor pe care consumul unor astfel de substanţe le implică. Legătura dintre consumul de alcool sau droguri şi diverse infracţiuni a fost unul din subiectele abordate de reprezentanţii Poliţiei.

Orice viciu presupune un cost material care, adeseori, în cazul consumatorilor de droguri nu poate fi susţinut pe termen lung din resursele familiei, împingând consumatorul spre acţiuni penale, de la infracţiuni de trafic de droguri, prostituţie până la furturi şi tâlhării. Violenţele de orice fel dar şi infracţiunile la regimul circulaţiei sunt, de asemenea, frecvente în rândul celor care consumă alcool şi droguri.

Activităţi de amploare cu tematică antidrog s-au desfăşurat şi la Colegiul Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare, în data de 18 martie. Peste 180 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a au fost prezenţi la întâlnirile cu specialiştii organizate pe parcursul întregii zile. Elevii s-au dovedit receptivi la subiectul drogurilor, cunoştinţele lor privitoare la aceste substanţe fiind completate de specialiştii prezenţi cu informaţii actuale, pertinente, astfel încât alegerile lor să fie făcute conştient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.