Florin Lenghel rămâne cu pedeapsa hotărâtă de Tribunalul Satu Mare

Florin-Lenghel

Pistolarul Florin Lenghel rămâne cu pedeapsa de 9 ani și 8 luni de pușcărie după ce Curtea de Apel Oradea (CAO) a respins marți, 17 martie, apelul formulat de inculpat împotriva sentinței Tribunalului Satu Mare. Din pedeapsa dată de instanța sătmăreană se deduce perioada petrecută în arest preventiv.

Totodată, inculpatul are de plătit suma de 100.000 lei în favoarea lui Leonard Gheorghe Stoica, cu titlu de daune morale, respectiv 22.500 de lei reprezentând daune materiale și alte 10.000 de lei daune morale, în favoarea lui Cristian Claudiu Ban.

Vă reamintim că în cursul nopţii de vineri, 2 spre sâmbătă, 3 mai 2014. Florin Leghel, Gheorghe Stoica și Angelo Bogdan au băut împreună după care au luat un taxi, cu gândul de a se duce spre casă. La un moment dat, pe strada Botizului, Lenghel și Stoica au început să se certe. Florin Lenghel a scos un pistol și i-a cerut taximetristului să părăsească maşina şi să lase cheile în contact. Speriați, șoferul împreună cu Angelo Bogdan, au fugit spre oraș.

Lenghel a coborât și el din mașină, împreună cu victima. Pistolarul a tras în acesta un glonț, rănindu-l la nivelul abdomenului. Ulterior Lenghel a mai executat patru focuri de armă, de la mică distanţă, cauzându-i victimei leziuni în zona umerilor şi a abdomenului.

Apoi, Lenghel a urcat la volanul mașinii conducând către centrul oraşului Satu Mare. Autoturismul a fost găsit în după-amiaza aceleiaşi zile, pe malul Someşului, într-o localitate din judeţul Satu Mare.

În după-amiaza zilei de 3 mai 2014, pistolarul a părăsit ţara pentru a se sustrage de la urmărirea penală. În data de 16 iulie 2014, acesta a fost arestat preventiv în Republica Slovenă, fiind predat în 19 septembrie 2014 autorităţilor judiciare române.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.