Andrei Bud: „Matematica este peste tot, de la construcţii, la fizică, la chimie, la informatică”

Andrei Bud

Dacă ar avea putere de decizie, olimpicul internațional Andrei Bud, originar din Negrești-Oaș, spune că ar schimba modul în care se predă matematica în școli. Acesta consideră că programa la matematică este foarte încărcată, motiv pentru care o bună parte dintre elevi nu simt niciun fel de atracție către această disciplină.

Andrei spune într-un interviu acordat pentru Gândul că matematica ar trebui predată altfel, într-un mod mai ordonat. „Spre exemplu, în clasa a XI-a se studiază matricile fără să se amintească absolut deloc despre spaţiile vectoriale. Păi, matricile fără să fie privite ca nişte transformări de spaţii vectoriale nu au absolut niciun sens. Şi normal că elevii nu recunosc din prima necesitatea a ceea ce fac. Cam asta e problema principală cu matematica. Matematica este peste tot, de la construcţii, la fizică, la chimie, la informatică, doar că e atât de ascunsă încât lumea nu-i vede necesitatea”, a declarat pentru Gândul, Andrei Bud.

Olimpicul internațional spune că programa este atât de încărcată încât mulți ajung să se lase de matematică. „Principala problemă a matematicii este că noi nu reuşim să acoperim cerinţele omului mediu. Aceeaşi programă încărcată o are toată lumea, dar ceea ce mi se pare o decizie foarte bună ar fi o reconstrucție a sistemului, astfel încât să avem şcoli speciale unde să se studieze intensiv matematica, pentru a le putea oferi celor buni o educație puternică și a-i susține să crească într-un mediu academic propice și de a nu supraîncărca marea majoritate a oamenilor. Este bună pentru majoritate o reformă a educației, însă cred că responsabilitatea noastră e și de susținere a elitelor” a declarat pentru Sătmăreanul, Andrei Bud.

Vă reamintim că Andrei Bud s-a reîntors recent din Macedonia, acolo unde a cucerit locul I absolut la individual în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Matematică pentru studenţi, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students – SEEMOUS 2015.

La această competiție lotul României a cucerit patru medalii de aur, șapte de argint, nouă medalii de bronz dar și locul I pe națiuni, locul I pe universități, iar Andrei Bud, locul I absolut la individual.

În prezent, Andrei Bud este student în anul I la Facultatea de Matematică a Universității din București.

Un Comentariu la "Andrei Bud: „Matematica este peste tot, de la construcţii, la fizică, la chimie, la informatică”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.