Vasile Marina: „Clujul văzut de un oșean”

Vasile Marina

Holul Consiliului Județean Maramureș va găzdui în data de 20 martie, de la ora 14.00, vernisajul unei expoziții gândite să promoveze Clujul, intitulat „Servus, Cluj !”. Printre picturile ce urmează a fi expuse la Baia Mare se află și câteva dintre creațiile lui Vasile Marina, absolvent al Școlii de Arte din Satu Mare, lucrări realizate în cadrul proiectului „Clujul văzut de un oșean”.

Vasile Marina are 21 de ani, este din Certeze și absolvent al Școlii de Arte din Satu Mare. În zona Oașului, Marina este cunoscut pentru picturile sale realizate în casele oșenilor. Astfel, locuințele celor plecați la muncă în străinătate, sunt împodobite cu reproducțiile unor picturi celebre ale lui Leonardo da Vinci, Nicolae Grigorescu și mulți alți pictori consacrați ai lumii, făcute de Vasile Marina din Certeze. Lucrările sale sunt plătite cu multe mii de euro, iar comenzile continuă să vină.

Pictorul Vasile Marina a avut prima expoziţie personală în 2009 la Negreşti-Oaş, iar în 2011 la Satu Mare, la Centrul de Creaţie.

Expoziția itinerantă de promovare a Clujului și a artiștilor săi a poposit în mai multe localități din România, printre care: București, Reșița, Satu Mare, Târgu Mureș, Alba Iulia, Carei, Timișoara, Brăila, Botoșani, sub diverse denumiri: „Iubesc Clujul”, „Clujul – orașul comoară”, „Cluj-Kolozsvar-Klausenburg”, „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, „Despre Cluj”, „Ce frumos oraș e Clujul !”.

De asemenea, în anul 2014 a ajuns și în afara României la Chișinău și Cernăuți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.