Satu Mare: Percheziții la falsificatorii de pașapoarte

perchezitii

Procurorii Parchetului General au descins azi, 13 martie, în 16 locaţii din Maramureş şi Satu Mare. De asemenea, percheziții sunt efectuate și în câteva locații din Galați și Cluj.

Anchetatorii au descoperit o rețea ai căror membri se ocupau de falsificarea de pașapoarte, ai căror beneficiari sunt mai mulți cetățeni din Republica Moldova.

Potrivit oamenilor legii, rețeaua funcționa de mai multe luni și ar fi avut membri atât în Satu Mare și Maramureș cât și peste graniță. Persoanele care primeau documentele false nu doar că reușeau să intre în România, dar prin intermediul lor reușeau să călătorească în Uniunea Europeană.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) efectuează cercetări având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenţă, precum şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În cursul zilei de astăzi, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, desfăşoară percheziţii domiciliare în patru locaţii situate pe raza judeţului Maramureş.

Din probele administrate în cauză rezultă că infracţiunile sunt săvârşite de către mai multe persoane care falsificau documente de identitate pentru persoane interesate să le obţină contra cost sau intermediau obţinerea unor astfel de înscrisuri.

Potrivit unor informații din rândul anchetatorilor, sumele percepute ajungeau până la 3.000 de euro, din care 1.000 de euro erau plătiți înainte, iar restul la primirea documentelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.