Sătmăreanul Viorel Buda, dat în judecată de președintele CNA

Viorel-Buda

Președintele CNA, Laura Georgescu, dă în judecată instituția pe care o conduce dar și pe șase dintre colegii ei, printre care și pe sătmăreanul Viorel Buda. Alături de Buda mai sunt chemați în judecată și: Monica Gubernat, Valentin Jucan, Răsvan Popescu, Florin Gabrea și Radu Călin Cristea.

Georgescu a deschis la Curtea de Apel o acțiune prin care cere anularea Regulamentului de Ordine și Funcționare, votat de membrii CNA la data de 16 septembrie 2014 și care a limitat din „puterile” președintelui.

Potrivit regulamentului votat, ședințele CNA, care până atunci erau conduse doar de președinte, au început să fie prezidate de fiecare membru în ordine alfabetică. O altă modificare a fost că toate direcţiile, mai puţin cea de audit, au intrat în subordinea Consiliului şi nu a preşedintelui, ca până atunci.

La vremea respectivă noul regulament a fost votat de: Viorel Buda (pe atunci vicepreşedintele Consiliului), Monica Gubernat, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea. Christian Mititelu (la vremea respectivă membru în Consiliu), a votat împotrivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.