Prefectura se pregătește pentru un aflux de refugiați din Ucraina

imigranti

La inițiativa prefectului județului Satu Mare, Eugeniu Avram, azi, 13 martie s-a întrunit Grupul de Lucru pentru inițierea unei strategii județene și a unui plan concret de intervenție într-o eventuală situație de urgență privind un aflux de refugiați ca urmare a conflictelor din statul vecin, Ucraina.

La ședința de lucru au participat reprezentanții Instituției Prefectului, Consiliului Județean și Primăriei municipiului Satu Mare, șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratul de Poliție al Județului, Serviciul pentru Imigrări al județului, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale) și conducerea filialei sătmărene a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

În cadrul ședinței s-au stabilit modalitatea de acoperire a resurselor și de asigurare a spațiilor de cazare în caz de urgență.

Eugeniu Avram le-a solicitat șefilor instituțiilor menționate să monitorizeze situația și să-l informeze în timp util, pentru a se putea declanșa planul de intervenție, în caz de necesitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.