Echipa de volei a CSM Satu Mare a rămas fără straniere

Volei1

Voleibalistele Alexis Mathews și Victorija Dyedkova s-au trezit cu contractele reziliate, pe motive de indisciplină. Anunțul a fost făcut azi, 13 martie, în cadrul unei conferințe de presă susținute de președintele CSM Satu Mare, Valeriu Neagu și antrenorul echipei de volei, Adrian Pricop.

Tehnicianul echipei de volei a explicat că jucătoarele străine au intrat cu el în conflict în timpul meciurilor jucate cu Iași și Lugoj. Celor două voleibaliste li s-a alăturat și Ivana Zburova, dar care între timp și-a făcut bagajele și a plecat, fără să anunțe conducerea clubului. Cea de-a patra jucătoare străină, Allison McCurdy a avut câteva probleme medicale, și astfel clubul s-a despărțit de aceasta în condiții amiabile. „Asemenea atitudine este intolerabilă. Eu am jucat mulți ani volei de performanță dar nu mi-am permis niciodată să intru în conflict cu antrenorul”, a declarat Pricop.

Antrenorul spune că prin atitudinea lor acestea au încălcat câteva articole din contract, motiv pentru care conducerea clubului a reacționat și a luat măsuri în acest caz.

„Atât la Iași cât și la Lugoj, în timpul meciului am intrat în conflict cu jucătoarele. Din punctul meu de vedere jucătoarele care sunt aduse pe sume foarte mari trebuiau să joace până la sfârșitul campionatului la cel mai înalt nivel, nu să invoce tot felul de motive personale, că avem și noi dreptul să jucăm prost. Eu așa ceva nu accept, și mai mult, în timpul meciului să nu îmi respecte indicațiile tactice. Se pare că după meciul care l-am avut la Iași, jucătoarele străine au avut aceeași atitudine iar ca urmare și rezultatele pe care le-am avut”, spune antrenorul echipei de volei.

În completare, președintele CSM a subliniat că contractele jucătoarelor au fost respectate și în perioadă de criză. „S-au făcut eforturi pentru a le asigura salariile. Artitudinea acestora este intolerabilă. Acestea sunt niște mercenare”, spune Neagu.

Totodată, conduccerea clubului a declarat că se dorește menținerea echipei în LIga I, Valeriu Neagu spunând că pe viitor se va miza pe jucătoare autohtone, din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.