Winstar Satu Mare vrea o nouă lege a redevențelor pentru industria de țiței

petrol

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA), din care face parte și Serinus Energy, proprietarul companiei Winstar Satu Mare, își reconfirmă disponibilitatea de a contribui activ la elaborarea unei noi legi a redevențelor pentru industria de țiței și gaze din România.

Potrivit președintelui ROPEPCA, Michel Louboutin, „legea redevenţelor este o lege specială care trebuie tratată cu deosebită atenţie astfel încât rezultatele aplicării ei să fie încurajarea investiţiilor în industrie, încurajarea creşterii locurilor de muncă, creşterea economică sustenabilă”.

ROPEPCA a fost înfiinţată în 2012, și îi are ca membrii pe: ADX Energy, Amromco, Aurelian Petroleum, Beach Petroleum, Blackstairs Energy, Chevron Romania Exploration and Production, East West Petroleum, Expert Petroleum, Hunt Oil, Moesia Oil & Gas, NIS Petrol, Panfora Oil and Gas (MOL Group), Rompetrol, Raffles Energy, Winstar Satu Mare/Serinius Energy, Zeta Petroleum, OMV Petrom și Fora Oil & Gas.

Vă reamintim că la începutul acestui an Serinus Energy, proprietarul companiei petroliere Winstar Satu Mare, a împrumutat 10 milioane de euro de la BERD care va ajuta compania să îşi finanţeze operaţiunile în perimetrul din Satu Mare.

Perimetrul Serinus din Satu Mare are o suprafaţă de 2.949 de kilometri pătraţi şi este operat de Winstar Satu Mare, care deţine 60% din concesiune. KMG International (fosta Rompetrol) are restul de 40%.

Programul de investiţii din Satu Mare include forarea, finalizarea şi testarea sondelor Moftinu-1001 şi Moftinu-1002bis, precum şi testul seismic 3D din localitatea Santău din Satu Mare, care a fost executat în ultimul trimestru al anului trecut (2014) şi ale cărui date vor fi interpretate în primul trimestru din 2015.

În baza acordului comun de operare încheiat în 2008 de Winstar Satu Mare şi KMP International, Serinus s-a angajat să finanţaze în totalitate investiţiile menţionate anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.