Promovabilitate slabă la simularea examenului de Bacalaureat în județul Satu Mare

bac

Din cei 2.768 de elevi de clasa a XII-a, prezenți la toate probele din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, au obținut medii peste 6 un număr de 1.066 de candidați, ceea ce reprezintă un procent de 38,51%. Rezultatele au fost comunicate azi, 12 martie.

La Limba și literatura română, din cei 2.925 de elevi evaluați, doar 1.708 au obținut note peste 5 (58,39%). În ceea ce privește proba la Limba și literatura maternă, procentul celor care au obținut note de trecere este de 79,57%.

Rezultate slabe au fost și la Matematică, unde doar 49,79% dintre elevii evaluați au trecut de nota 5. În schimb, la proba la alegere a profilului, procentul promovaților este de 58,15%.

În ceea ce privește elevii de clasa a XI-a, au fost înscriși 2.199 de candidați din care au participat la toate probele de examen 2.084, ceea ce reprezintă 93,13%.

În continuare vă prezentăm procentul de promovabilitate pe materii de studiu: Limba și literatura română (52,43%); Limba și literatura maternă (75,04%); proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – (41%).

Rezultatele obținute la simulările naționale pentru examenul de Bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va organiza ședințe de analiză cu directorii de școli și cu profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut simulările naționale pentru examenul de Bacalaureat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.