Dan Marius Cosma: „Amintiri dintr-o copilărie aproape fericită”

Carte1

Carte2

Dan Marius Cosma

„Amintiri dintr-o copilărie aproape fericită” este titlul noului volum lansat azi, 12 martie, de către Dan Marius Cosma, un nume deja cunoscut în viața literară din Satu Mare (și nu numai). Evenimentul a avut loc în Sala multimedia a Bibliotecii Județenene (BJ) Satu Mare.

Noua carte semnată de Dan Marius Cosma este un volum de memorialistică, în paginile căruia autorul descrie aspecte din copilăria sa. „Este un volum de memorialistică care descrie aspect din copilăria mea. Faptele s-au petrecut în anii 80 a secolului trecut. Este povestea unui copil de la țară care a ajuns pe urmă la oraș dar a rămas cu gândul la anii petrecuți în satul său natal”, se destăinuie autorul.

Alături de scriitor, la lansarea volumului au participat directorul interimar al instituției gazdă, Lacrima Istrăuan, lectorul cărții, Marta Cordea, gazetarul Voicu D. Rusu și directorul Editurii „Citadela”, Aurel Pop.

Dan Marius Cosma s-a născut la 8 septembrie 1977. Este absolvent al Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității din Oradea.

A publicat articole și proză scurtă în mai multe reviste din țară și din municipiul Satu Mare: „Dilema Veche”, „Plumb”, „Citadela”, „Confluențe” și „Eroii Neamului”.

În anul 2012 vede lumina tiparului monografia comunei Crucișor, iar în 2013 apare monografia localității Măriuș.

Este autor al romanelor „Duhul eclipsei” (2009), „Corina” (2010), „Cristian Dinstele” (2012), „Dragostea ca un război de uzură” (2013), „Cetățuia” (2014), apărute la editura sătmăreană „Citadela”.
Este premiant al „Anului editorial sătmărean 2012”, secțiunea proză, pentru romanul „Cristian Dinstele”.

Din anul 2008 își desfășoară activitatea la Biblioteca locală din comuna Crucișor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.