Nicoleta Dobrescu, nemulțumită de pedeapsa primită în dosarul „Usturoiul”

Nicoleta-Dobrescu

Nemulțumită de pedeapsa primită în celebrul dosar „Usturoiul”, fosta șefă a Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, a atacat cu apel sentința pronunțată în data de 25 februarie de către Judecătoria Satu Mare. Magistrații Curții de Apel Oradea (CAO) încă nu au fixat data la care apelul depus de Dobrescu va fi analizat de judecători.

Vă reamintim că Dobrescu a fost condamnată de Judecătoria Satu Mare la 4 ani și 8 luni de pușcărie, într-un dosar privind exportul fictiv de usturoi prin care bugetul UE a fost prejudiciat cu suma de 5.169.747 lei. În celebrul dosar „Usturoiul” au fost condamnați și vameșii Vasile Nagy (4 ani și 8 luni), respectiv Pavel Vanciu (3 ani).

În afară de pedeapsa cu închisoarea, cei trei inculpați sunt obligați să plătească despăgubiri importante către ANAF. Astfel, Nicoleta Dobrescu are de plătit despăgubiri în valoare de 2.479.989 lei; Vasile Nagy 1.790.780 lei iar Pavel Vanciu, 898.978 lei.

Nicoleta Dobrescu a fost condamnată definitiv și într-un alt dosar de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru că şi-a cumpărat funcţia de şefă a Vămii Halmeu, plătind 130.000 de euro, bani strânşi de la cămătari şi traficanţii de ţigări. Apoi, când i s-au mai solicitat alţi 300.000 de euro pentru a fi repusă în funcţie, aceasta a denunţat cazul.

Un Comentariu la "Nicoleta Dobrescu, nemulțumită de pedeapsa primită în dosarul „Usturoiul”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.