„Amintiri dintr-o copilărie aproape fericită”, volum semnat de Dan Marius Cosma

biblioteca

Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare găzduiește joi, 12 martie, lansarea celei mai recente cărți ce poartă semnătura scriitorului Dan Marius Cosma, „Amintiri dintr-o copilărie aproape fericită”.

Evenimentul editorial este organizat sub auspiciile Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, în colaborare cu BJ și Biblioteca Comunală Crucișor și se va derula în Sala multimedia, în prezența autorului, cu începere de la ora 14.00.

Acest eveniment editorial va primi salutul cuvenit din partea Lacrimei Istrăuan, directorul interimar al instituției gazdă, a colegei de breaslă Marta Cordea, lectorul cărții, a gazetarului Voicu D. Rusu, și a lui Aurel Pop, directorul Editurii „Citadela”.

Dan Marius Cosma s-a născut la 8 septembrie 1977. Este absolvent al Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității din Oradea.

A publicat articole și proză scurtă în mai multe reviste din țară și din municipiul Satu Mare: „Dilema Veche”, „Plumb”, „Citadela”, „Confluențe” și „Eroii Neamului”.

În anul 2012 vede lumina tiparului monografia comunei Crucișor, iar în 2013 apare monografia localității Măriuș.

Este autor al romanelor „Duhul eclipsei” (2009), „Corina” (2010), „Cristian Dinstele” (2012), „Dragostea ca un război de uzură” (2013), „Cetățuia” (2014), apărute la editura sătmăreană „Citadela”.
Este premiant al „Anului editorial sătmărean 2012”, secțiunea proză, pentru romanul „Cristian Dinstele”.

Din anul 2008 își desfășoară activitatea la Biblioteca locală din comuna Crucișor.