Spectacol de „Ziua Femeii”, la Centrul Cultural din Carei

spectacol1

spectacol2

Luni, 9 martie, de la ora 17.00, în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei a avut loc spectacolul artistic, reprezentând un cadou oferit tuturor femeilor cu ocazia „Zilei Internaționale a Femeii”. Evenimentul a fost prezentat de Szolomájer Timea și Adrian Ștefănuți.

Programul a fost deschis de grupa mică de dansatori ai trupei „Magic Dance”, care a prezentat „dansul mărțișoarelor”. Copiii au fost pregătiți de Raluca Păvăluc. Apoi a urmat un vals elegant prezentat de Petcu Dora şi Someşan Milan, dansatori pregătiți de Raluca Păvăluc.

Au recitat poezii în limba română, dedicate mamei Andreea Mocan și Denisa Graz, eleve ale Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” din Carei, Medeea Pașca, elevă a Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Carei și Dan Coșarcă, elev al Liceului Teoretic și membru al Trupei de Teatru M.E.E.M.

Momentele lirice în limba maghiară au fost realizate de: Vígh Kevin Denis, Bakó Blanka, László István, Kovács Szabolcs (coordonator: Szolomájer Timea).

Spectacolul a fost completat de momentele oferite de ansamblurile folclorice ale Centrului Cultural: Ansamblul „Ceatăra”, coordonator Adrian Paşca; Asociaţia Culturală „Rekettye”, coordonator: Filep László şi formaţia de dansuri populare germane „Rotte Rose”, coordonator Szűcs Endre. Aceştia au prezentat un moment amplu de dansuri populare româneşti, maghiare şi germane.

Grupa mică a Asociaţiei Culturale „Rekettye” a pregătit o surpriză, interpretând la țiteră câteva melodii instrumentale. Elevii au fost coordonați de Nauner Agárdi Eva.

De asemenea, publicul a fost extrem de impresionat de interpretarea plină de emoţie a soliştilor Ansamblului „Ceatăra”.

Seara s-a încheiat cu un recital de muzică uşoară oferit de solistele formaţiei „Castelanii”, din cadrul Centrului Cultural: Larisa Latiş, Lenéschi Hannah, Németi Tamara şi Csizmár Bernadette (coordonator prof. Szűcs József).

La finalul evenimentului, spectatorii i-au recompensat cu îndelungi aplauze pe tinerii artişti, dovada a aprecierii prestaţiei acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.