Negreșteanul Andrei Bud, locul I absolut la Olimpiada Internațională de Matematică SEEMOUS 2015

Andrei-Bud1

Negreșteanul Andrei Bud, a obținut locul I la individual la Olimpiada Internațională de Matematică, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students – SEEMOUS 2015, găzduită în acest an de Republica Macedonia. Competiția ce a ajuns la cea de-a IX-a ediție s-a desfășurat în perioada 3-8 martie.

Componenții lotului olimpic al României au cucerit patru medalii de aur, șapte de argint și nouă medalii de bronz, dar și locul I pe națiuni, locul I pe universități și locul I absolut la invidual, acesta fiind ocupat de Andrei Bud. În prezent negreșteanul nostru este student în anul I, în cadrul Universității București.

Olimpiada Internaţională de Matematică South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students – SEEMOUS este o competiţie universitară de excelenţă, și se adresează studenţilor din anii I şi II, cu aptitudini şi performanţe înalte în domeniul matematicii.

Ediţia din acest an s-a desfăşurat în oraşul macedonean Ohrid, în perioada 3-8 martie, şi a reunit 91 de concurenţi din 23 universităţi de prestigiu din: Bulgaria, Grecia, Iran, Macedonia, România, Slovenia şi Turkmenistan.

România a fost reprezentată de studenți din cinci universităţi: Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, ultimele două din Iaşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.