Mircea Ardelean a fost eliberat din arest

Mircea Ardelean

Magistrații Curții de Apel Oradea au definitivat azi, 10 martie, soluția dată de Tribunalul Bihor, în ceea ce privește înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu față de fostul director al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare, Mircea Ardelean. Vă reamintim că fostul șef al AJFP Satu Mare a fost reținut de DNA în data de 15 decembrie 2014, și arestat preventiv în 16 decembrie a anului trecut pentru luare de mită și abuz în serviciu.
În același dosar sunt cercetați și omul de afaceri Gheorghe Moiș, respectiv șeful Biroului Colectare și Executare Silită Persoane Juridice din cadrul AJFP Satu Mare, Soos Istvan.
În data de 5 martie 2015, Tribunalul Bihor a decis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Mircea Ardelean pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a încheierii. Nefiind mulțumit de măsura arestului la domiciliu fostul șef al AJFP Satu Mare a atacat decizia judecătorilor bihoreni. Decizia a fost atacată și de DNA Oradea. Contestațiile au fost analizate azi de Curtea de Apel Oradea, instanță care a hotărât „menținerea în întregime” a deciziei Tribunalului Bihor și respingerea ambelor contestații.
Potrivit procurorilor, în cursul lunii noiembrie 2013, Mircea Ardelean, în calitate de director executiv interimar al AJFP Satu Mare, a pretins de la Gheorghe Moiș, ca societatea acestuia din urmă, pe cheltuiala proprie, să se ocupe de renovarea unui imobil situat în Bucureşti, deţinut de fiica lui Ardelean. Totodată, l-a asigurat pe agentul economic că va face demersurile necesare atât pentru a-i fi aprobată, în regim de urgență, cererea de rambursare TVA, pentru suma de 771.275 lei, aferentă lunii octombrie 2013, cât și pentru ca această sumă de bani să fie plătită în favoarea societății într-un termen cât mai scurt.
În acest caz, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător, în vederea confiscării speciale, respectiv a confiscării extinse, asupra mai multor sume de bani (25.000 de euro și 75.000 lei) și asupra a 36 monede din metal galben (cu o valoare totală de aprox. 37.000 euro).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.