CJ face apel către sătmăreni pentru sprijinirea ucrainenilor afectați de război

CJ1

CJ2

CJ3

Rodica Borlan

În cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 10 martie, în Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, conducerea Consiliului Județean (CJ) și a Organizației de „Crucea Roșie” Satu Mare au făcut un apel către sătmăreni pentru a-i sprijini pe ucrainenii afectați de război cu pansamente, haine , alimente sau sume de bani.

La conferința de presă, alături de președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef și vicepreședintele Rudolf Riedl, a participat și o delegație a raionului Vinogradov (Ucraina) condusă de noua șefă a administrației respective, Judit Petei. Delegația ucraineană a venit la Satu Mare pentru a discuta cu privire la semnarea unui protocol de înfrățire între județul nostru și raionul Vinogradov.

Potrivit șefului CJ Satu Mare, în raionul Vinogradov sunt aproximativ 1.000 de familii grav afectate în urma războiului din Ucraina. „Facem un apel populaţiei, societăţii civile, către toţi cei care doresc, să se alăture acestui demers al Consiliului Judeţean în a putea aduna diferite lucruri care ar putea să-i sprijine pe prietenii noştri din Vinogradov”, a declarat Adrian Ștef.

În luarea de cuvânt, Judit Petei a mulțumit pentru această inițiativă și, vizibil emoționată, aceasta a creionat în câteva fraze situația dificilă în care se află în momentul de față țara sa.

Directoarea Organizației de „Crucea Roșie” Satu Mare, Rodica Borlan, a cerut și ea sprijinul sătmărenilor, subliniind că donațiile pot fi duse începând de azi la sediul organizației de pe strada Vlad Țepeș nr. 3.

„Noi suntem acolo zilnic, de la ora 08.00 la ora 17.00. Va fi deschis și un cont bancar unde se vor putea face donații în bani. De asemenea, vom apela și la sprijinul bisericilor pentru adunarea de fonduri. Nu putem trimite apă cu TIR-ul. Au nevoie de foarte multe pansamente, sunt mulţi răniţi, mulţi morţi, vorbim de tineri de peste 20 de ani. Au nevoie de materiale septice, de apă oxigenată, Rivanol, pastile pentru apă, alimente, îmbrăcăminte” a declarat Borlan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.