Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, în atenția Primăriei Negrești-Oaș

Negresti1

Negresti2

Negresti3

Negresti4

Negresti5

La Centrul de afaceri din Negrești-Oaș a avut loc azi, 9 martie, lansarea unui proiect ce vine în sprijinul tinerilor (și nu numai) care doresc să-și deschidă propriile afaceri. Potrivit managerului de proiect, Niculina Keresztszegi, în cadrul acestei inițiative, un număr de 400 de persoane vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și a realizării planurilor de afaceri.

Alături de viitorii antreprenori, la evenimentul de azi au participat prefectul Eugeniu Avram, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure și Niculina Keresztszegi, în calitate de manager de proiect.

Minim 400 de persoane vor fi selectate să participe la cursurile de formare realizate prin proiectul intitulat „Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în regiunile Vest și Nord-Vest”, din care jumătate tineri între 18 și 25 de ani care sunt înscriși într-o formă de învățământ universitar. Printre persoanele selectate, minim 40 vor fi femei, din care 20 de tinere între 18 și 25 de ani care sunt înscrise într-o formă de învățământ superior.

Din cei 400 de tineri care vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și a realizării planurilor de afaceri, 40 de persoane vor primi finanțare nerambursabilă de până la 25.000 de euro, în cadrul unui concurs de selecție a planurilor de afaceri.
În luarea de cuvânt, edilul Negreștiului a subliniat faptul că înscrierile la cursuri se pot face în perioada 12 martie-12 aprilie.

„În cadrul proiectului, 400 de tineri cu vârsta de peste 18 ani, din regiunile de Nord-Vest și Vest, vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și de cursuri privind realizarea planurilor de afaceri. După finalizarea cursurilor, tinerii se vor putea înscrie într-un concurs de selecție a planurilor de afaceri. Zona noastră are un spirit antreprenorial mai dezvoltat, şi mulţi doresc să-şi facă propria afacere în loc să meargă să muncească într-o instituţie. Proiectul se va desfăşura într-o perioadă foarte condensată, iar eu am încredere că cei ce-şi vor deschide o afacere prin intermediul acestui proiect nu o vor menţine doar şase luni, aşa cum este prevăzut, ci o vor menţine şi peste zece ani! Este o mare provocare pentru tinerii din Negreşti-Oaş care au ocazia să-şi demonstreze şi să-şi dezvolte abilităţile. Mi-ar părea foarte rău să constat că din acest proiect nu se nasc idei de afaceri valoroase, de aceea vă încurajez să nu pierdeţi şansa de a fi susţinuţi”, spune Fedorca.

În completare, Niculina Keresztszegi a declarat că 40 de tineri vor beneficia de finanțare de maxim 25.000 de euro, având obligația să creeze minim două locuri de muncă fiecare, pe care să le mențină minim 6 luni de zile de la finalizarea implementării proiectului.

Planurile de afaceri selectate spre finanțare trebuie să fie realizate într-una din următoarele domenii: turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, industria auto și componente, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farmaceutice, energie și management de mediu, bioeconomie, biofarmaceutică și biotehnologii.

În cadrul proiectului participă zece județe: Satu Mare, Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Arad, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara.
Bugetul proiectului este de 6.379.814 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.